Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för ha ofredat ung kvinna sexuellt i publikhavet under Peace & Love

En man i 20-årsåldern har dömts för att ha ofredat en ung kvinna sexuellt i publikhavet under årets Peace & Love-festival i Borlänge.

Annons
En bild från ett tidigare års festival.

Den 8 juli i år, under näst sista dagen på Peace & Love, befann sig en ung kvinna på festivalområdet tillsammans med tre vänner.

Vid 22.00-tiden på kvällen stod tillsammans i publikhavet och lyssnade på en konsert när kvinnan plötsligt kände ett grepp på sin rumpa bakifrån. Hon vände sig om och sa ifrån till mannen som stod närmast. Sedan flyttade hon och hennes vänner sig längre bort. Då hände samma sak igen – och när kvinnan återigen vände sig om såg hon att det var samma man som återigen hade ofredat henne.

Senare greps mannen, som pekats ut av vittnen, av polis och blev utslängd från festivalen. Han kom att misstänkas för sexuellt ofredande, ett brott som han sedan även åtalades för vid Falu tingsrätt.

Under förhör nekade mannen, som är i 20-årsåldern och hemmahörande i Borlänge, och hävdade att han bara hade varit på området i cirka sju minuter samt att han inte pratat med någon annan tjej än sin vän.

Tingsrätten har dock gjort bedömningen att kvinnans, samt vittnens, utpekanden av mannen är trovärdiga. De anser därför att det är ställt utom rimligt tvivel att det var Borlängebon som var gärningsmannen.

Påföljden blir 40 dagsböter à 50 kronor. Mannen ska även betala 6 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons