Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för branden på Forum Kvarnsveden – lokalen fick omfattande skador

En man i 50-årsåldern åtalas nu för branden i kulturhuset Forum Kvarnsveden i Borlänge i slutet av augusti.

Annons

Mannen ska mellan den 24 och 26 augusti förra året ha anlagt två bränder i lokalen. Bränderna ska enligt åtalet ha startat genom att mannen dels tänt eld på dekor och på en tidning under en stol. Som vi tidigare berättat blev skadorna av branden omfattande, men inga personer skadades.

– Det här är katastrof för vår del med alla bokningar vi har. Hela övervåningen måste saneras och scenen går det inte att vara på, säger Anette Westberg, föreståndare, några dagar efter branden till tidningen.

Läs mer [+]: Omfattande skador efter brand i Forum Kvarnsveden – "en katastrof för oss"

Vid samma tillfälle som han ska ha anlagt bränderna ska mannen även ha stulit en tv från lokalerna till ett värde av cirka 500 kronor.

Mannen anhölls i december och sitter häktad misstänkt för brotten. Han åtalas nu vid Falu tingsrätt för mordbrand och stöld. Enligt åtalet innebar branden fara för andra livs och hälsa och också förstörelse av annan egendom, och åklagaren anser därför att brottet bör bedömas som mordbrand av normalgraden.

Branden orsakade omfattande skador på lokalerna. Arkivbild.

I åtalet yrkas Forum Kvarnsveden Av Unga Örnar på ett skadestånd från mannen på 3 500 kronor. Även Borlänge kommun yrkar på ett skadestånd, på 239 853 kronor för återställningskostnader. Också försäkringsbolaget yrkar på ett skadestånd på 13 535 kronor.

Den åtalade mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons