Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma döms för misshandel – slog sina barn och drog ett av dem i håret

En kvinna från Borlänge kommun har dömts till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst. Hon har slagit sina barn och dragit ett av barnen i håret.
Kvinnan erkänner brotten som hon döms för. Hon frikänns dock från misstankarna om ett par liknande brott.

Annons

En kvinna från Borlänge kommun har dömts till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst för misshandel och ringa misshandel. Hon har slagit sina barn och dragit ett av barnen i håret.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 45-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Hon åtalades i somras misstänkt för grov fridskränkning mot tre barn som hon är mamma till. Vid huvudförhandlingen justerade åklagaren rubriceringen till misshandel, ringa misshandel samt ofredande, samt lade ner ett par åtalspunkter mot kvinnan gällande misshandel och ofredande.

De tre barnen har berättat att mamman har slagit dem, på olika sätt och att hon ibland använt tillhyggen. Själv har kvinnan erkänt ett par av brotten. Hon har erkänt att hon har knuffat ett av barnet, slagit ett annat barn med ett skohorn samt dragit det tredje barnet i håret samt slagit barnet på armen. I övrigt har hon förnekat brott.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att kvinnan gjort sig skyldig till två fall av misshandel och ett fall av ringa misshandel. Däremot anser tingsrätten att bevisningen inte räcker för att fälla kvinnan från de andra liknande brotten som hon misstänktes för och därmed frikänns hon från ett par fall av misshandel och ofredande.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för två fall av misshandel och ett fall av ringa misshandel. Hon döms till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst. Tingsrätten skriver i domen att om fängelse hade valts som påföljd så hade kvinnan dömts till två månaders fängelse.

Hon ska även betala 5 000 kronor skadestånd till vart och ett av de tre barnen som hon misshandlade. Dessutom ska kvinnan betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons