Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunds schaktårets företagare

/
  • Prisad. Lars Lund från Lunds schakt och planering fick i går ta mot priset för Årets företag av Företagarnas ordförande Per-Arne Lundqvist vid en ceremoni Flying Scotsman.

Annons

Lunds schakt och planering startades av Lars Lund far, Torsten, som enskild firma 1965. Två år senare var det dags att bilda aktiebolag. 1992 slutade Torsten Lund och lär sonen Lars ta över och driva verksamheten vidare.

Lunds schakt har det mesta av maskiner som behövs för att gräva och anlägga och man har södra och mellersta Dalarna som största marknad. Företaget har även haft maskiner på plats vid raset i Munkedal och vidare finns ett par maskiner vid ombyggnaden av Salaproppen.

- Vi har väl inga extrema maskiner som så utan vi har hela bredden, det räcker för oss, säger Lars Lund.

Företaget har beroende på årstid någonstans mellan 25 och 30 anställda.

Lars Lund "fuskade" lite i företaget innan han under några år flyttade till Stockholm för att spela hockey. Många kanske minns kedjespelaren Lars Lund både från Tunabro och HC Dobel.

Vid festligheten delades även pris ut till bästa unga företagare. Det gick till Johanna Gren, frisör som reser hem till blivande kunder.

Årets varumärke gick till Jan Löf, Almas café, som drivit företaget i 22 år. Årets serviceföretag blev Team Sportia i Kupolen genom Maria Stelius och Magnus Nordlöf. Som årets affärsman gick priset till Anders Lagerberg på Synsam i Borlänge centrum.

Mer läsning

Annons