Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läxhjälp på internet startar

Annons

I tre timmar varje måndag till torsdag ska eleverna kunna få hjälp med sina matteproblem via internet och chattverktyget MSN. Projektet Mattecoach på nätet startade i Stockholm och är ett samarbete mellan Kungliga tekniska högskolan, Stockholms stad och Microsoft. I Borlänge och Falun finansieras projektet av Ljungbergsfonden.

- Eleverna får hjälp av utbildade coacher, som är gymnasielärarstudenter. De har läst grundläggande pedagogik och sin första mattekurs. Coacherna sitter på KTH och kan hålla flera konversationer på samma gång, säger Siv Hällsten, som är Mattecoachs kontaktperson i Borlänge.

Behövs det läxhjälp via internet?

- Alla vägar är bra. En del elever kanske har föräldrar som hjälp, andra har inte det. På soltorg kan eleverna stanna kvar på extralektioner, men en del föredrar kanske att vara anonyma på MSN. Vi vill att måluppfyllelsen för ungdomarna som läser matematik på gymnasieprogrammen ska bli bättre.

Den 26 september öppnar coachen för gymnasieelever som läser natur- och teknikprogrammen på Soltorgsgymnasiet, Hagagymnasiet samt Dahlandergymnasiet i Säter.

- Ungefär en månad senare hoppas vi kunna bjuda in övriga gymnasieskolor. En månad efter det kan vi förhoppningsvis bjuda in högstadieskolorna, där det också behövs hjälp med matematik. Vi startar upp stegvis för att coacherna ska hinna hjälpa eleverna, säger Siv Hällsten.

Mer läsning

Annons