Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna frikänns från misstankarna om att ha dödshotat arrestvakt: "Hon pratade för sig själv"

En kvinna var åtalad misstänkt för att ha dödshotat en arrestvakt i Borlänge.
Själv har hon förnekat brott.
Tingsrätten anser att det inte står klart att kvinna riktade hotet mot någon speciell person och därför frikänns kvinnan.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

En kvinna från Borlänge åtalades tidigare misstänkt för hot mot tjänsteman. Kvinnan skulle ha hotat en arrestvakt genom att säga att hon skulle döda honom, efter att kvinnan omhändertagits på grund av berusning i maj 2016.

Enligt arrestvakten var kvinnan stökig och verkade inte må så bra. Han har berättat att kvinnan fördes in i en cell och då blev sittande stirrandes in i väggen. I samband med detta sade hon "jag ska döda dig". Detta hörde även en annan arrestvakt som var i närheten. Den förstnämnde arrestvakten har dock uppgett att han inte blev rädd och inte tog det hela som ett verkligt hot.

Falu tingsrätt frikänner den Borlängekvinna från misstankarna om hot mot tjänsteman. Tingsrätten anser att det inte är klarlagt om kvinnan riktade hotet mot någon speciell person utan att det mer verkade som att kvinnan pratade för sig själv.

Kvinnan har förnekat brott och uppgett att hon hade varit ute och ätit på en restaurang. Sedan minns hon inte så mycket mer innan hon vaknade upp i arresten. Hon känner inte igen att hon ska ha uttalat något hot. Hon tror att någon kan ha lagt något i hennes glas på restaurangen.

Falu tingsrätt konstaterar att det står klart att kvinnan fördes in i cellen och då var påtagligt berusad. Sedan uttalade hon ord som objektivt sett kan anses som hot. Däremot anser tingsrätten att det är oklart om kvinnan uttalade hotet mot arrestvakten. Tingsrätten anser att det verkar som att "hon mer pratade för sig själv". Därför frikänner tingsrätten kvinnan från misstankarna om hot mot tjänsteman.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons