Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiska röster mot Kens uppträdande på Cozmoz

/
  • Kritisk. Lisa Dahlström tycker att hio hop-artisten Kens uppträdande vid Goldrush Jam 2007 var mycket olämpligt. Det är vi vuxna som måste reagera och sätta gränser, säger hon.

Annons

Lisa Dahlström kom till Cozmoz när en timme återstod av Goldrush Jam 2007. Hip Hop-artisten stod på scen och spelade för en publik i tonåren varav de flesta var under 18 år. Gång på gång ska Ken ha givit uttryck för sitt hat mot polisen och sade att barn till poliser är polishorungar och polishoror.

- Jag undrade att om det var det här som var dragplåstret. Jag blev stum och chockad, säger Lisa Dahlström, som talar i egenskap av förälder.

Hon understryker att det är väldigt viktigt att det finns arrangemang för ungdomar, men detta var inte vad hon hade väntat sig.

- En låt handlade om Kens före detta flickvän, som han kallade för sin före detta hora. Jag känner att man måste få till stånd ett upprop, det är inte bara poliser och fältfritidsassistenter som ska tag i det här.

En annan förälder som också anlände till Cozmoz när det återstod en timme av Goldrush Jam 2007, uppger också att han hörde hur Ken gav uttryck för sitt förakt mot polisen och kvinnor.

- Ken piskade upp en stämning. Han talade om fucking jävla poliser, och om snutungar och snuthoror och uppmanade publiken att ropa ut sitt hat mot polisen. Han gick och höll sig mellan benen och frågade om det fanns någon lovlig tjej i publiken. En låttext handlade om hur han skulle cutta dem, det vill säga knivskära någon. Han pumpade systematiskt ut sitt budskap och sade fucking jävla hora och fucking jävla snutar, säger föräldern som vill vara anonym.

- Vi har yttrandefrihet i Sverige, men frågan är om man ska ta hit en sådan artist. Det är minst sagt upprörande, fortsätter han.

Lisa Dahlström berättar också att Ken uppmanade att ropa ut sitt har mot polisen.

- Han sade att de i publiken som tyckte om poliser skulle vara tysta och så höjde han händerna för att få med sig publiken, säger hon.

Hon understryker att Ken nog inte har haft det så lätt i livet. - Men jag tycker inte att han ska föra över sitt förakt och hat på ungdomar.

Mer läsning

Annons