Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körsång och smörsång när Kammarkören tar ton

/
  • Koreografen Eva Sundberg finslipar rörelserna bland körens damer.  Foto: Jonatan Svedgård
  • Glada gondoljärer finns det gott om i Borlänge kammarkörs kommande konsert. På bilden ser vi fr v Peter Harlin, Roland Gustafsson, Hansi Henningsson och körledaren Anette Sund.  Foto: Jonatan Svedgård

Annons

Det är den 1 och 2 oktober som Borlänge kammarkör bjuder på Cozmoz på en musikalisk resa till det skönsjungande Italien. Detta i form av underhållningskonserten "Viva Italia!" i vilken det kommer att serveras såväl klassisk Italiendoftande opera som t ex "O sole mio" som i sammanhanget mera profan musik som Lasse Holms "Pappa jag vill ha en italienare".

Som om inte det vore nog ska publiken också äta italienskt.

- Det passar bra med italiensk mat till vår italienska konsert. Här på Cozmoz finns det ju också möjlighet att duka upp bord framför scenen så det passar ju väldigt bra att prova en sådan sak, berättar Anette Sund som tillsammans med de övriga i kören finslipade sångarformen på lördagen.

- Vi har repeterat några gånger tidigare så det börjar sitta skapligt nu. Förutom sången så har vi också koreografi gjord av Eva Sundberg att öva in. Nu är vi också så nära konsertdags att premiärnerverna börjar smyga sig på, tillägger hon.

För kammarkörens vidkommande är det första gången man håller konsert på Cozmoz. Men kanske inte sista.

- Det är en väldigt häftig lokal med stora ytor och balkonger så det känns roligt. Möjligen är akustiken lite får dålig just för a capellasång och därför har vi också en kompgrupp med oss den här gången. jag tror i alla fall att det här kan bli en riktigt lyckad konsert och håller tummarna för att Borlängeborna hittar till biljettförsäljningen vid Turistbyrån, avslutar Anette Sund och hälsar benvenuto till de garanterat smakrika konserterna första helgen i oktober.

Mer läsning

Annons