Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös man var drogpåverkad när han körde lastbil – döms nu för flera brott

En man från Borlänge har dömts till skyddstillsyn för flera trafik- och narkotikarelaterade brott.
Han körde lastbil trots att han var narkotikapåverkad samt saknade körkort. Dessutom hade han vapen och ammunition i sin bostad, utan att ha rätt till det.
Mannen har erkänt samtliga brott, förutom brott mot vapenlagen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

100 000 saknar skyddsrum i Dalarna: "Det är först till kvarn som gäller"

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

Nu öppnar backarna i Sälen – kolla in när din skidanläggning drar igång för säsongen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Borlänge.

I mitten av maj i år körde han bil i en Stockholmsförort trots att han saknade körkort, hade det narkotikaklassade preparatet metadon i kroppen samt hade både metadon, cannabis och dopningsmedlen testosterongel samt testosteronantat på sig.

Någon vecka senare, den 1 juni i år, körde mannen lastbil på en plats i Borlänge trots att han saknade körkort och var påverkad av amfetamin, metadon samt hasch eller annat cannabispreparat.

En man från Borlänge har dömts till skyddstillsyn för flera brott. Bland annat körde mannen lastbil i Borlänge trots att han saknade körkort och var påverkad av narkotika.Foto: Henrik Montgomery / TT

I maj 2015 hittades en revolverreplika, en omgjord fickpistolsreplika samt flera olika patroner hemma hos mannen. Vid samma tillfälle hittades även 100 tabletter tramadol, 6 tabletter metadon, 2,03 gram amfetamin, 0,05 gram klonazepam, 1 tablett omivane och 3,52 gram cannabisharts, som allt är narkotikaklassat.

Mannen erkände samtliga brott som han åtalades för, förutom vapenbrottet då han hävdar att fickpistolsreplikan inte är hans samt att ammunitionen inte faller under vapenlagens bestämmelser.

Falu tingsrätt håller inte med om det, utan dömer mannen för samtliga brott som han tidigare åtalades för.

Falu tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn för två fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott, ett fall av narkotikabrott, ett fall av ringa dopningsbrott samt ett fall av vapenbrott. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons