Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hotas med vite för otillräcklig ventilation på förskola

Annons

Arbetsmiljöverket förelägger Borlänge kommun vid 300 000 kronor i vite att se till att Bullergårdens förskola får en fungerande ventilation.

I oktober 2006 slog skyddsombudet larm till Arbetsmiljöverket om att ventilationen på Bullergårdens förskola är otillräcklig.

Vid Arbetsmiljöverkets inspektion i november konstaterades mycket riktigt att ventilationen är otillräcklig i förhållande till förskolans personalbelastning.

Det framkom också att personalen på avdelningarna Ugglan och Räven upplever att golven är kalla när utetemperaturen sjunker. När man försöker reglera värmen blir det i stället för varmt på Haren och Ekorren. Kommunen kunde inte redovisa någon undersökning av det termiska klimatet.

I en skrivelse har kommunen lovat att senast den 31 maj 2007 förse Bullergårdens förskola med fläktstyrd till- och frånluft. Ytterligare utredning av de kalla golven och det termiska klimatet ska göras. En skriftlig handlingsplan ska upprättas för de åtgärder som inte utförs i vår.

Arbetsmiljöverket godtar tidsplanen och förelägger kommunen att åtgärda bristerna före den 15 juni 2007. Föreläggandet förenas med ett vite om 300 000 kronor.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons