Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal valde ny ordförande

/

Annons

När sektion 13 höll sitt årsmöte i Borlänge blev det ingen lugn och odramatisk tillställning.

Det blev en lång kväll, med återkommande slutna omröstningar och en oväntad ordförande. Mötet varade i tre och en halv timme.

Valberedningens förslag gick inte igenom. Istället blev det flera slutna omröstningar där de 87 närvarande fick säga sitt.

Tidigare ordföranden Marianne Qvist röstades bort från posten av en klar majoritet av de närvarande. Istället valdes Stefan Holmberg, Som i och med valet gör något av en kometkarriär i facket.

Han vann omröstningen om ordförandeposten med 61 röster mot Qvists 25.

- Det var väldigt överraskande, säger Stefan Holmberg som nu är den främsta företrädaren för Kommunals cirka 2 500 medlemmar inom Borlänge kommun.

Han arbetar vid Ljungbergsgymnasiet, som vårdare vid ett elevhem. Det blir nu aktuellt med tjänstledighet för att den nya heltidssysslan ska kunna skötas. Tidigare har han varit arbetsplatsombud och skyddsombud.

Stefan Holmberg tycker själv att det är ett stort steg att ta:

- Jag har säkert mycket att lära om förhandlingar och sådant. Det här är stort och det är mycket att ta i. Ett stort förtroendeuppdrag.

Styrelseerfarenhet har han sedan tidigare, inom idrottsrörelsen. Holmberg fick frågan före årsmötet från några medlemmar om han kunde tänka sig att ställa upp i sektionens styrelse. Och om han även kunde tänka sig att greppa ordförandeklubban.

- Det är viktigt att ta medlemsfrågorna på allvar. Varje individ ska sättas i centrum. Precis som inom idrotten.

Tidigare ordföranden Marianne Qvist, som även är socialdemokratisk politiker, vill inte kommentera den överraskande utgången av årsmötet. Men hon är beredd att jobba vidare inom sektionen som vice ordförande. Något som uppskattas av hennes efterträdare.

Mer läsning

Annons