Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippan satsar vidare

/
  • Högtryck. Anders Bjurström säger att det känns hoppfullt.
  • Förhoppningsfulla. Marita Zackrisson och Anders Bjurström ser ljust på framtiden. Klippan satsar på nya verksamheter.

Annons

Utbildningsförtaget Klippan satsar vidare. Flera nya verksamheter och utbildningar har startats på senare tid. Klippan, som är en personalägd ekonomisk förening, bedömer framtidsutsikterna som ljusa och de nya verksamheterna röner att stort intresse.

Efter regeringsskiftet i höstas har volymen på arbetsmarknadsutbildning dragits ned. Klippans personalstyrka bantades som en följd av detta från 65 till 52 anställda i Dalarna och Värmland.

- De vi inte kunde ge fortsatt anställning har nya jobb, berättar Anders Bjurström, som i samband med neddragningen förutspådde att de som måste lämna verksamheten tämligen omgående skulle få nya anställningar.

Klippan satsar vidare med nya verksamheter och koncept. Man blir även ett bemanningsföretag och de personalkategorier det rör sig om är exempelvis pedagoger, socionomer, beteendevetare. Människor som jobbar med människor.

- Det är i sin linda. Men vi är igång och har fått ett antal förfrågningar.

Ett "mentalt träningskort" har också introducerats, för den som vill utvecklas på det mentala och personliga planet.

- Vi annonserade om en informationskväll och intresset var jättestort, berättar Marita Zackrisson. En ettårig kvällsutbildning är redan igång och nya starter väntar. Det blir även en föreläsningsserie som startar i slutet av månaden.

Grundtanken med träningskortet har varit att nå privatpersoner, men även företag köper platser. Anders Bjurström säger att företag är medvetna om vikten av att äta grönt och gå med stavar.

- Men där når man sällan dem med störst behov. Det är minst lika viktigt att träna insidan.

Den psykosociala biten har inte uppmärksammats lika mycket som den fysiska, men Bjurström tror att den kommer att växa rejält. Något annat som Klippan lanserat är "7-tjugo". En handledarutbildning för personal som jobbar med ungdomar. Materialet bygger på den erfarenhet man skaffat sig under 17 års verksamhet och arbete med ungdomar. Bland annat rör det ungdomars självbild och självkänsla. Ett 100-tal handledare har hittills utbildats runt om i landet.

- Vi fortsätter självfallet också med det vi hållit på med förut. Det känns hoppfullt och kul. Det är högtryck, summerar Anders Bjurström.

Mer läsning

Annons