Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för lekinvigningen

/
  • Dags för lek. Det nya aktivitetsnätet är gjort av stålvajrar.
  • Skolbygge.
  • Snart klart. Den sista asfalten läggs på på skolgården i dag. Stefan Andersson fixade asfalt i går.  Foto: Johan Larsson
  • Klätterplats. Den nya klätterställningen finns, enligt en av dem som arbetat med skolgården, bara på en plats till i Borlänge.
  • Fixar skolgård.
  • Fixar skolgård.

Annons

Domnarvets skolas gård har fått ett nytt utseende. Den här veckan och förra veckan har som mest tio personer jobbat för fullt för att den nya skolgården ska bli klar till skolstarten.

- Vi har jobbat tolvtimmarspass och jobbade även förra helgen, berättar arbetsledaren Per Almer.

Ett stort aktivitetsnät reser sig mot skyn och färgglada gungor samt en klätterställning väntar på att bli använda.

- Det är en fallskyddsmatta utan skarvar under klätterställningen och det är en ny sorts matta, förklarar Håkan Karlsson som är en av flera som har arbetat med skolgården.

- Arbetet har gått bra. Det enda problemet som har varit är att det varit lite svårt att få ha grejorna ifred på nätterna, säger Håkan Karlsson.

Arbetet med att lägga ny asfalt är nästan klart. I dag ska träd planteras, gräsmattan ska fixas och en bit av en matta ska läggas på plats.

Efter skolstarten ska lekplatsen för de yngre barnen förnyas sedan koncentreras bygget på slänten och dalen bakom skolan. Där ska en tubruschbana göras klar, en fotbollsplan ska fixas och det ska förberedas för en eventuell skateboardpark. Helt klart blir bygget omkring vecka 40 då det ska besiktigas.

Uppe på skolgården står dock allt klart för lekinvigning på måndag. Men det kan hända att leken startar tidigare.

- Det klart vi måste provleka lite, säger Peter Almer som också jobbat med skolgårdsbygget.

Mer läsning

Annons