Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för byggande i Skräddarbacken

Annons

Före nyår antog kommunen detaljplanen för området, i närheten av Skräddarbacksrondellen, i "gamla byn". Sedan planen vunnit laga kraft har Stig Sandin, Anebyhus, kunnat börja skriva kontrakt med köparna.

Alla tolv tomter är tecknade, och det finns en kölista. Marken ägs av en privatperson som gett uppdraget att sälja tomter och hus till Anebyhus.

- Det är den största privata exploateringen i Borlänge. Om allt klaffar är det byggstart för husen efter semestern, säger Stig Sandin.

Avsikten är att väg, mark- och ledningsarbeten ska påbörjas under våren. Projekteringen av den delen är klar. Nu ska det hela på anbud.

Tomtköparna får söka bygglov för sina respektive hus. Något som blir en formalitet sedan detaljplanen antagits.

- Det blir blandad bebyggelse med enplans- och en och trekvartsplanshus. Röda tak och röda fasader.

Husen ska värmas med värmepumpar. Att använda fjärrvärme var ett alternativ, som dock enligt Sandin blev för dyrt. För att kunna genomföra detta krävdes också en anslutning på 100 procent.

Något problem att få byggare som utför arbetena är det inte, enligt Sandin. För de tolv köparna handlar det om en kostnad för tomt, anslutningar, färdigt hus, på i storleksordningen 2-2,5 miljoner kronor. En summa som kan minska genom eget arbete.

Stig Sandin tror att det geografiska läget är attraktivt, och att det bidrar till det stora intresset för området.

- Fem minuter med bil till Kupolen. Ända sedan folk fick nys om det här har det ringt.

Mer läsning

Annons