Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb på fruktfarm hägrar för ekonomistudent

/
  • Snart flyger Borlängebördiga Lundastudenten Emma Petersen till Ecuador, bland annat för att jobba på en fruktfarm.

Snart lämnar Borlängebördiga Lundastudenten Emma Petersen Sverige.
Nästa anhalt blir Ecuador, där Emma ska jobba på en fruktfarm.
– Resan ger mig ovärderliga kunskaper, säger hon.

Annons

Som en av tre studenter har Emma Petersen vunnit en resa till Ecuador. Detta genom en tävling som arrangeras av smoothieföretaget FROOSH.

– Jag såg tävlingen och anmälde mig. Jag är intresserad av utvecklingsländer och handel, säger Emma Petersen, som läser ekonomi vid Lunds universitet.

Hon reser den 4 maj och kommer hem igen den 11 maj. Under resan ska de tre studenterna besöka en fruktfarm och även prova på att jobba där.

– Vi ska jobba på förmiddagarna och vara ute i samhället på eftermiddagarna för att lära oss mer om kulturen i Ecuador. Det blir nog väldigt lärorikt, tror Emma Petersen.

Hon är inne på sin femte termin på universitet.

– I höst ska jag skriva min C-uppsats och jag tror att jag kommer att ha nytta av den här resan när jag ska skriva uppsatsen, säger Emma Petersen.

Vad har du för framtidsplaner?

– Att jobba med hållbarhet på något sätt, gärna inom någon organisation som jobbar med utveckling på något sätt. Ekonomi är ju ett väldigt brett område.

Hon skickade in sitt tävlingsbidrag i mars och ett par veckor senare fick hon besked om att hon hade kommit med.

– Det blev lite snabba ryck att vaccinera sig och så. Det ska bli jätteintressant att resa till Ecuador, jag har aldrig varit i Sydamerika tidigare, säger Emma.

Vet du varför den här tävlingen finns till?

– FROOSH vill skapa medvetenhet och att det är bättre att köpa produkter från utvecklingsländer i stället för att ge bistånd. Alltså att låta de lokala företagen växa av sig själv och på så vis skapa nya jobb, säger Emma Petersen och fortsätter:

– Jag tycker att det är kul att de ger studenter den här chansen. Resan kommer att ge oss ovärderliga kunskaper.

Mer läsning

Annons