Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

James ska springa 21 kilometer iklädd en noshörningsdräkt: "Som att springa inuti en stor chipspåse, inne i en bastu"

För vissa låter Göteborgsvarvet som en rejäl utmaning med sina 21 kilometers löpning.
Borlängebon James Last höjer svårighetsgraden en aning – genom att springa halvmaran iklädd en tolv kilo tung noshörningsdräkt.
– Syftet är att samla in pengar till "Save the Rhino", berättar James Last.

Annons

James Last från Borlänge ska springa Göteborgsvarvet i maj, iklädd en tolv kilo tung noshörningsdräkt. Syftet med detta är att samla in pengar till välgörenhetsprojektet

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista och tv-klipp: 4000 experter har sagt sitt – här är de 20 hetaste träningstrenderna 2018

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

SÅ KÖPER DU PLUS

James Last beskriver sig själv som en 40-årig engelsman som bor i Borlänge. Han gillar löpning och noshörningar och tänker kombinera sina intressen för att samla in pengar till "Save the Rhino".

Detta görs dock på ett, minst sagt, lite udda sätt . Den 19 maj ska James nämligen springa Göteborgsvarvet – iklädd en tolv kilo tung noshörningsdräkt.

Dräkten i fråga kommer från Londonmusikalen "Born again", som spelades 1989.

– Den är mest känd från London Marathon där upp till 15 personer kan springa loppet med noshörningsdräkten. Kroppen väger runt 10 kilo och huvudet 1.7 kilo, om det är torrt, vid regn kan det bli ännu tyngre, berättar James Last.

Borlängebon James Last ska springa Göteborgsvarvet iklädd en tolv kilo tung noshörningsdräkt.

I dräkten har man bara sikt tre meter framåt.

– Känslan att springa med dräkten har beskrivits som att springa inuti en stor chipspåse inne i en bastu eftersom plastfodret gör det varmt och högljutt. Det här ska vara första gången som dräkten har kommit till Sverige, säger James Last.

Till hösten siktar han på att anordna ett välgörenhetslopp i Borlänge, där alla insamlade pengar går till insamlingen. Målet är att samla in minst 40 000 kronor under 2018.

James Last har tidigare erfarenhet från Omtankeloppet och som tävlingsledare för Borlänge Löparklubbs lopp Älven Runt. Loppet som hålls i höst kommer att hela Rhino Run och är ett lopp för alla.

– Det är ett lopp från de som vill kämpa om snabba tider och pallplats till de som bara vill göra en god sak och promenera banan som är fem eller tio kilometer lång. Start och mål kommer att vara på Sportfältet, säger James Last.

För den som vill läsa mer om James insamling och projekt, eller bidra till insamlingen, så finns mer information på Facebooksidorna "Running Rhino Borlänge" eller "Göteborgsvarvet - James insamling till Save the Rhino International"

Till hösten har James Last planer på att arrangera ett välgörenhetslopp i Borlänge, för att samla in pengar till att rädda noshörningarna.

Via Facebooksidan

Göteborgsvarvet är 21 kilometer långt och avgörs i år den 19 maj. På startlinjen kommer James Last från Borlänge att stå – iklädd en tolv kilo tung noshörningsdräkt.  Foto: Adam Ihse / TT /

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons