Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utestäng inte oss med låg pension från Friskis och svettis

Annons

Friskis och svettis i Borlänge har höjt taxorna. Det måste givetvis göras i bland, men den här gången har man infört ett träna-allt-kort som alla som vill träna måste köpa – med några undantag. Det innebär att 125 medlemmar som enbart vill fortsätta gå på softjympan nu måste betala för samtliga aktiviteter som gym, spinning etcetera.  Jag är inte intresserad av att träna något av detta utan vill kunna välja själv vad jag vill delta i och det är bara softjympan som jag behöver.

Att enbart softjympa ska nu kosta 2 700 kronor för ett år, eftersom den ingår i träna-allt-kortet.

Därför hör jag till dem som har skrivit under en vädjan till föreningen:

”Utestäng oss inte!

Hittills har vi som är pensionärer haft ett specialpris för att delta i jympa soft. Det betyder mycket för oss, för alla vet ju hur viktigt det är att röra sig. De här jympatimmarna är väsentliga för vår hälsa både rent fysiskt och socialt.

Nu höjer Friskis och svettis priserna så att vi ska betala 2 700 kronor om året för att träna allt. Många av oss är inte dugg intresserade av att träna allt. Vi vill och behöver gå på vår softjympa men ekonomiskt kan det bli en omöjlighet .

Därför ber vi er att gå tillbaka till det sätt att utforma prislistan som har gällt hittills.”

Svaret från föreningen är att det var länge sedan priserna höjdes och att den inte kan göra något åt att pensionerna är låga.

Prisutvecklingen är förstås som den är, men det är fortfarande möjligt att ha en differentierad taxa. Det är det andra Friskis och svettis-föreningar som har. Detta kan göra det möjligt att delta i softjympan även om man har en låg pension.

Så här står det bland annat om föreningens idé på Friskis och svettis i Borlänges webbplats:

”Friskis och svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta bollen i och ingen motståndare att knäcka. Här är målet ett leende.

 Om det är kul att träna, då vill du göra det igen. Då kan du längta till nästa gång. Det kan gå så långt att du står där och ler medan du är mitt uppe i något helt annat i vardagen. För att du är nöjd med dig själv. För att du känner din kropp och gillar den. För att du mår bra, helt enkelt.”

Det är långt till det leendet nu.

Lasse Wignell, mångårig softjympare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons