Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ja, en multiarena bör byggas i Borlänge – skapar utrymme för både sport och konserter

Annons

Kan bara hålla med oppositionsrådet Agneta Nyvall (M): Bygg en multiarena i Borlänge där man kan ha verksamhet året runt! Ett kulturhus blir bara ett luftslott som knappt någon kommer att använda. Det finns redan ett i Dalarna (Dalhalla) som går med jätteförlust.

Med en multiarena eller all-arena så skapar man utrymme för is-sporterna som redan idag är trångbodda i Borlänge ishall. Konståkningen och bandyn får nu armbåga sig in för att få några istider. Jag förstår också att hockeyklubben inte får de tider som man vill ha för sina ungdomar!

Att det sedan finns investerare som vill bygga denna anläggning gör saken inte mindre intressant. Jag tycker att kommunen måste ta sig en funderare över varför de skall köpa hela komplexet och äga Galaxen?

Nej, kom till sans och titta på vad denna arena skulle kunna användas till! Såväl festivaler som Peace&Love och andra större evenemang och konserter kan rymmas här. I dag står Borlänge helt utan en sådan anläggning sedan Kupolens övervåning försvann!

Kom till sans!

KO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons