Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dalkurds 500 ungdomar är värda mer än att bli undanskuffade i ett prestigebråk

Annons

Hallå Dalkurd, ni glömde nåt! I Dalkurds pressmeddelande angående en flytt av a-laget börjar man skriva att Dalkurd kom till för att ge ungdomar hopp och framtidstro. Och det har de gjort, på bästa sätt.

De har skapat en fotbollsakademi som i dag har ca 500 barn och ungdomar, fantastiska tränare och medarbetare. Ett upplägg som innefattar ett samarbete mellan skola, hem och föreningen. Genomtänkt och proffsigt. Och ett villkor för att få ha ett a-lag i allsvenskan är att ha ungdomsverksamhet.

Efter många turer väljer man nu att flytta Dalkurds a-lag till en annan stad. Och det är nu det blir lite märkligt. Glömde ni, bästa Dalkurd, era 500 ungdomar här i Borlänge? Både tränare och spelare undrar vad som hände och om de inte var värda mer än att bli de undanskuffade i ett vad man skulle kunna kalla "prestigebråk"?

Det ligger nu på tränare och medarbetare i ungdomslagen att försöka hitta en fungerande fortsättning för dessa ungdomar. Dalkurd har lovat bistå ekonomiskt under en viss tid, vilket såklart är bra, men ändå. Får verkligen stolthet gå före framtid? Vad lär vi våra ungdomar i och med detta förfarande? Inte är det respekt och glädje i alla fall.

Anders och Susanne Stenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons