Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamlingsrekord av julklappar till barn – dalahotell var näst bäst i landet: "Generositeten är imponerande"

Julklappsinsamlingen som hotellkedjan Nordic Choice Hotels arrangerar slog rekord 2017.
63 880 julklappar samlades in, en ökning med 22 procent jämfört med 2016.
Quality Hotel Galaxen i Borlänge kom tvåa i insamlingen med 2 347 insamlade julklappar.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler vill ha hjälp – Oroligt inför årets julklappsinsamling

Sälj dina prylar och överlev fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

2012 inledde Nordic Choice Hotels en julklappsinsamling under kampanjen "Ensam julgran söker klappar". Kampanjen innefattar samtliga 190 hotell inom hotellkedjan, i Norden och Baltikum. Genom lokala organisationer och samarbetspartners skänks sedan julklapparna till utsatta barn i närområdet.

2014 började Gagnefsbon Martina Bergman samarbeta med Quality Hotel Galaxen i Borlänge. Hon hade tidigare startat hjälpprojektet hjälptill.nu, för att samla in pengar och förnödenheter till utsatta familjer, främst i Borlänge, ett projekt som sedan även innehöll "Julklapp till alla".

Läs även: "Julklapp till alla" samarbetar med hotell (2014)

Läs även: "Julklapp till alla" vill att alla barn ska få julklappar (2015)

Läs även: "Julklapp till alla" delades ut i Borlänge - se vår livesändning (2016)

Läs även [+] : Allt fler vill ha hjälp – Oroligt inför årets julklappsinsamling (2017)

Bilden är tagen i december 2016 i samband med Julklapp till alla-insamlingen på Quality Hotel Galaxen i Borlänge, som 2017 samlade in näst flest julklappar av alla hotell i hotellkedjan Nordic Choice Hotels.

Just Quality Hotel Galaxen i Borlänge var det hotell i landet som samlade in näst flest julklappar i fjol, med 2 347 julklappar. Etta var Clarion Hotel Örebro där 3 751 julklappar samlades in.

På hotellen har gästerna även kunnat köpa gåvobevis för att på så sätt skänka pengar till Unicef. Även detta ökade ordentligt under 2017 med 3 062 sålda gåvobevis som var nästan en fördubbling jämfört med 2016 och innebar 153 100 kronor till Unicef.

Sedan starten 2012 har hela 303 880 julklappar samlats in till utsatta barn. 2017 års notering på 63 880 julklappar var en ökning med 22 procent jämfört med den tidigare toppnoteringen som sattes 2016. För varje insamlad julklapp skänkte dessutom Nordic Choice Hotels tio kronor till Unicef, vilket 2017 innebar 638 800 kronor.

- Vi är otroligt glada för att se det otroliga engagemanget hos både gäster, lokalbefolkning och anställda. För varje år blir detta allt mer populärt och det sprider sig genom våra gäster. Generositeten och omtanken som visas är imponerande och vi är otroligt glada för att få vara med och sprida julglädje till de som behöver det som mest, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons