Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar dubblerar sortimentet

/
  • Dubblerar sortimentet. Mats Eriksson och Ingemar Magnusson vid Folk & Rock har just flyttat hela falubutiken till Borlänge och kan nu erbjuda ett lika massivt som fullödigt sortiment av musik. – Drygt 25 000 skivor finns i lagret, säger Ingemar som hoppas att Borlängeborna köper mer i butik och mindre via nätet.  Foto: Mattias Nääs

Annons

Ända sedan 1980-talet har Ingemar Magnusson sett till att Borlängeborna haft en skivbutik med fräscht och spännande utbud. Först i en lokal på Hagalund och sedermera under namnet folk & Rock i centrum. För något år sedan gjorde han också en satsning på en butik i Falun, men den satsningen är nu ett minne blott.

- Det gick inget vidare. Idag är det nästan omöjligt att driva en skivbutik om man inte bor i en storstad. Idag är det nedladdning eller köp via nätet som gäller, suckar han.

Butiken i Falun är alltså igenbommad och skivorna därifrån är återbördade till butiken i Borlänge som därmed lär vara en av landets allra mest välförsedda. Där finns uppskattningsvis drygt 25 000 skivor, såväl nytt som begagnat, i butiken, säger Ingemar som trots en vikande marknad orkar kämpa vidare.

- Nu får jag ju en jättebutik med komplett sortiment och det är klart att det är roligt att satsa. Frågan är dock om det hjälper. Idag är det väldigt svårt att nå ut till kunderna.

- Man jag kämpar på. Jag älskar att hålla på med skivor och trivs som fisken i vattnet här i butiken, tillägger han.

Fick du sälja mycket under P & L?

- Nja, inte direkt, men lite extra sålde jag nog. P & L är en höjdare och det var många roliga och kunniga kunder i butiken de dagarna. Det är inte säkert att ett brett och udda utbud hjälper alla gånger, säger Ingemar som också har egen USA-import.

- Det är kul då jag snart ärt ensam i landet om det. Jag vill ju kunna erbjuda ett utbud man inte hittar i de vanliga butikerna.

Har du funderat över att flytta till Kupolen?

 - Faktiskt inte. Hyrorna där är på tok för höga. Men visst vore det roligt att kunna nå fler kunder än vad jag gör idag då "sällanköparna" inte kommer till butiken i centrum.

Har du några bra musiktips att bjuda läsarna på?

- Visst. Kvinnliga singer/songwritern Brandi Carlyle samt det lite mer ruffiga rockbandet Matt Mays från Kanada är värda att låna ett öra. De sistnämnda har lite drag av exempelvis Jayhawks och Neil Young och är definitivt ett band som har det lilla extra.

Mer läsning

Annons