Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist till strid för skattekontoren

/

Annons

Peter Hultqvist mötte igår finansminister Anders Borg (m) i en debatt i riksdagen. Hultqvist ställde Borg mot väggen för att få besked om hur han ser på den försämrade servicen, som Hultqvist menar blir en följd av den nya organisationen.

Med i bilden finns också de arbetstillfällen som försvinner från Borlänge centrum, när verksamheten i länet koncentreras till Falun och Mora. Förhandlingarna om den framtida organisationen slutade i oenighet mellan Skatteverket och facken. Omorganisationen ska enligt arbetsgivaren klaras utan uppsägningar.

- Det som föreslås är en omfattande förändring. Organisationen delas upp i kontor och servicekontor. Kontoren där handläggningen sker kommer att bemannas med cirka 100 personer, ett servicekontor får en personalstyrka på 1-3 personer, konstaterar Peter Hultqvist.

I Dalarna koncentreras verksamheterna till Mora och Falun. Borlänge, Avesta och Ludvika blir servicekontor. Borlänge ställs om 2011.

- Risken är uppenbar för avsevärda försämringar i servicen till allmänheten, enligt Hultqvist.

- Det här kom som en blixt från en klar himmel. Det har inte varit mycket till dialog heller. Det är både servicen och jobben i botten.

Finansminister Anders Borg menar bland annat att Skatteverket ska organisera sin egen verksamhet. Hultqvist är inte alls nöjd med svaren, som han betecknar som allmänna.

- Jag är inte ute efter att han ska ministerstyra. Men när servicen försämras blir det en politisk fråga. Det är viktigt att regeringen engagerar sig, anser Hultqvist.

Mer läsning

Annons