Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställer fängelsedom för rånare som hotade väktare med kniv

I maj dömdes en Borlängebo till ett års fängelse för rån. Han stal skor från Intersport på Norra Backa och hotade sedan en väktare med kniv.
Mannen överklagade domen till Svea hovrätt som dock inte ändrar tingsrättens dom. Fängelsestraffet står därmed fast.

Annons
En rånare hotade en väktare med kniv vid Vattenparken i Borlänge. Falu tingsrätt dömde mannen till ett års fängelse för rån, en dom som Svea hovrätt nu fastställer.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Polisens utredningschef sätter ner foten – återkommande dödshot mot polismän blev droppen

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Den 13 november 2016 stal en Borlängebo i 25-årsåldern två par skor för 2 998 kronor på Intersport Norra Backa i Borlänge. En civilbutiksväktare följde efter mannen ut ur butiken. Vid Vattenparken nedanför Kupolen kom väktaren i kapp mannen som då tog fram en kniv som han hotade att skära väktaren med.

Polisen larmades till platsen och grep mannen. Han anhölls och åtalades sedan, misstänkt för rån. I maj 2017 dömde Falu tingsrätt mannen till ett års fängelse. Han ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till väktaren samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Mannen överklagade dock tingsrättens dom till Svea hovrätt, som nu har tagit upp ärendet. Mannen yrkade i första hand på att bli frikänd och i andra hand på att dömas till stöld och olaga hot, vilket borde sänka straffet. Väktaren yrkade på att mannen skulle betala ytterligare 2 400 kronor i skadestånd till henne, för sveda och värk.

Hovrätten skriver i sitt beslut att den har tagit del av samma utredning som tingsrätten men inte gör någon annan bedömning än vad tingsrätten gjorde, vare sig i fråga om skuld, brottsrubricering, påföljd eller skadestånd. Därmed står tingsrättens dom fast.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons