Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellgästen serverade sig själv i baren – den stulna vinflaskan kostar honom 9 200 kronor

När en gäst på ett hotell i Borlänge inte blev betjänad av någon bartender så tog han en vinflaska från baren och gick. Nu döms mannen till villkorlig dom och dagsböter för stölden.
Själv uppger mannen att han inte minns händelsen och därför varken kan erkänna eller förneka brott.

Annons

När en gäst på ett hotell i Borlänge inte blev betjänad av någon bartender så tog han en vinflaska från baren och gick. Nu döms mannen till villkorlig dom och dagsböter för stölden. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 65-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Den 22 juli i fjol befann sig mannen på ett hotell i centrala Borlänge. En ur personalen har berättat att han såg en man lämna lokalen vid tretiden. Han följde efter mannen och såg att denne hade en flaska vin i en påse. Flaskan var samma sorts vin som såldes i hotellets restaurang och den finns inte att köpa på Systembolaget.

Vittnet frågade mannen vad han gjorde och mannen svarade då att han hade stått i receptionen och plingat på en klocka men då ingen kom för att betjäna honom så tog han vinflaskan och gick. Enligt vittnet skulle han eller någon kollega ha hört om mannen hade plingat eller ropat.

Mannen själv har uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brott då han har svårt med minnet. Han minns inte heller att han förhördes av polisen samma natt som han greps. I förhöret uppgav mannen att han skulle beställa något i baren men då ingen fanns där för att betjäna honom så tog han en flaska och gick. Vid rättegången uppgav mannen att han inte mindes att han uppgav detta i förhöret.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att mannen har begått brottet. Falu tingsrätt dömer mannen för stöld. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 40 dagsböter à 210 kronor, sammanlagt 8 400 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons