Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsäsong vid strutsfarmen

/
  • Stressad. Kerstin Sahlin har haft det under under sommaren, men är samtidigt glad över att så många dras till strutsfarmen.  Foto: Johan Larsson
  • Utfodring. Anna–Lena Mårts–Lusth utfodrar här en av strutsarna.  Foto: Johan Larsson
  • Publikmagnet. Sahlins strutsfarm lockar mellan 100 och 200 besökare om dagen.  Foto: Johan Larsson

Annons

Paret Sahlin har nämligen byggt ut caféet, som har öppet mellan den 15:e juni och den 12:e augusti.

Där finns det bland annat glass, hamburgare och andra produkter som är gjorda på ägg och kött från struts.

När tidningen besöker farmen står Kerstin Sahlin bakom disken vid caféet och skär grönsaker till hamburgarna - och hon är stressad.

- Det är nästan så att vi inte hinner med. Men samtidigt är det kul då vi lagt ner så mycket arbete på att få allt det här klart.

- Vi får lön för mödan, säger hon.

Är det besökare från hela Sverige?

- Ja, men även folk från Borlänge. Jag såg till och med att grannarna var här och tittade, och det är ett bra betyg, skrattar Kerstin.

Vivvi Lavlock var på strutsfarmen tillsammans med Roger Nylander. Lavlock har varit där flera gånger, medan Nylander, som är från Stockholm, är där för första gången. Båda mumsar på en varsin glass, gjord på strutsägg.

- Den här glassen smakar precis som vilken glass som helst. Fast jag misstänker att de inte behöver lika många ägg som de gör till vanligt glass., säger Vivvi Lavlock och syftar givetvis på de stora äggen.

Mer läsning

Annons