Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här äts bakverken med ögat

/
  • Bröd till maten och kaffet. Två långbord dignade av bakverk när eleverna i årskurs tre på livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori hade slutprov. Bedömarna kollade bland annat in jämnheten på bakverken.
  • Fick bakverken kollade.
  • Inte nervös. Sandra Busk och hennes 14 klasskamrater hade slutprov på bageridelen i går.

Annons

I går hade bagerieleverna i årskurs tre på Hushagsgymnasiet slutprov. Två konditorer kom för att klämma på, känna på och betrakta elevernas verk.

Bedömarna kontrollerade nio olika sorters bakverk: Matbröd, kaffebröd, kavlade degar där bland annat wienerbröd ingår, småbröd, bitar, tebröd, bakelser, tårtor och vispade massor, till exempel maränger.

- Det var nervöst att höra vad bedömarna tyckte. En del av bakverken hade jag aldrig gjort tidigare, till exempel tebröd och biskvier, berättar Jessica Andersson, vars bakverk var först ut att bedömas.

Eleverna har förberett för slutprovet de senaste tre veckorna.

Mer läsning

Annons