Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är talangen Villiam, 17, som får Lars Roos-stipendiet

Villiam Strandh, 17, kommer att ta emot Lars Roos-stipendiet 2016 i samband med den årliga konserten i Missionskyrkan – där Villiam kommer att framföra ett stycke.
– Detta är verkligen en uppmuntran i att fortsätta utveckla mitt pianospelande ytterligare, säger William Strandh.

Annons

Nu på söndag, den 16 oktober, klockan 18.00 håller Borlängesonen Lars Roos sin årliga konsert i Missionskyrkan, tillsammans med Borlänge Kammarkör.

Även i år är det utsålt (i år såldes biljetterna dock slut tidigare än vanligt) och därför hålls även i år en extraföreställning, klockan 15.00 samma dag.

Läs också: Roos-stipendium till Fröderberg

Villiam Strandh får Lars Roos-stipendiet.

I samband med konserterna medverkar årets mottagare av Lars Roos-stipendiet, som delas ut varje år till en lovande musiker. Årets stipendiat heter Villiam Strandh, en 17-årig multitalang som behärskar flera instrument.

– Det känns jättebra att få stipendiet. Verkligen en uppmuntran i att fortsätta utveckla mitt pianospelande ytterligare, säger William Strandh.

Han ser också fram emot att jobba med musik senare i livet.

– Allt jag vet är att jag vill jobba med musik i någon slags form. Men att kunna arbeta som pianist på något sätt skulle vara väldigt roligt, säger William Strandh.

Villiam Strandh kommer att framföra ett stycke under bägge föreställningarna på söndagen, då han även mottar stipendiet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android nu

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons