Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappade fick sitta i diket

/
  • Ville se scenshow. Annelie Eriksson hade velat se Alice Coopers hela scenshow på Peace & Lovefestivalen, inte bara när han entrade scenen.
  • Besviken. Annelie Eriksson är besviken på att det saknades handikappsramper vid scenerna på årets Peace & Lovefestival.

Annons

Rullstolsburna Annelie Eriksson hade köpt ett tredagars festivalpass till Peace & Love för att bland annat se en av storfavoriterna, Alice Cooper. Hon fick sitta på sidan av framför scenen när fotograferna hade fotat färdig.

- Jag såg hans huvud när han kom ut på scenen vid scenkanten. Jag bryr mig inte så mycket i honom, man vill ju se hela scenshowen och vad det är för färg på kistan han kommer in i.

Redan första dagen hade hon svårt att se vad som hände på scenen för att rullstolsramper fattades. Därför tog hon med sig en påse full i kläder följande dagar för att på så vis höja sitsen lite i rullstolen.

- Jag trodde inte att det skulle komma upp en ramp de dagarna heller. Det hjälpte dock inte så mycket med att höja sitsen, såg inget mer för det.

Framför två av scenerna skulle det finnas handikappsramper enligt den information som turistbyrån i Borlänge delade ut. Men först under fredagen kom det upp en ramp framför stora scenen. Vid resterande scener fick de handikappade sitta i diket framför scenerna - första parkett, enligt Henrik Sundin som är pressansvarig på Peace & Love.

- Om man har ramper finns det risk att andra är och klänger på de, säger han.

Han tycker att arrangörerna gjort vad de kunnat för de handikappade men tycker att det är tråkigt att det finns de som trots allt inte har sett något under festivaldagarna.

- Det är synd att de gått på festivalen och inte sett något, det är jättetråkigt.

Mer läsning

Annons