Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollstjejer guld värda

/
  • Segergest. Mikaela Johansson bjuder på en segergest efter ett av sina fem mål i finalmatchen mot Broängsskolan från Tumba.
  • SM-guld. Maserskolan är bäst i handboll för högstadiet. I guldlaget ingår Sanna Olsson, Sabina Roos, Cristine Hedlund, Sofie Tongring, Johanna Arnberg, Madelene Wåhlström, Malin Eriksén, Madelene Horne, Wilma Brask–Larsén, Linn Molander, Mikaela Johansson, Josefin Dalan, Amanda Borgström och Frida Stelius. Ledare: Peter Ljungberg och Magnus Lindström.
  • Lycka. Målvakten Sanna Olsson och Johanna Arnberg kramar om varandra efter att Maserskolan vunnit SM-slutspelet i handboll för högstadiet. Ett SM-guld som manar till efterföljd för handbollsansvariga i Borlänge och som rätt skött kan erbjuda en ny storhestid för Borlängehandbollen i framtiden.
  • Jubel. Johanna Arnberg, som tillhör årgångstoppen bland spelare födda 1991, jublar efter ett av sina tre mål i finalmatchen mot Broängsskolan.

Annons

Många av Maserskolans elever fanns på plats i Maserhallen för att heja fram sina favoriter. Stämningen på läktarna var upptriggad och stundtals liknade det stämningein vid ett high-scool mästerskap. Kul!

Finalspelet stod mellan Maserskolan, Broängsskolan från Tumba och Transtenskolan från Hallsberg. De sistnämnda var sparven i trandansen och fölorade stort mot både Maser och Tumbaskolan.

Upp till bevis således mellan Maserskolan och Broängsskolan, vilka för övrigt mötts i finalspelet tre senaste åren.

- Vi fick stryk för två år sedan. Vann i fjol, så det var skönt att vi tog dem igen, sa planens härförare, Mikaela Johansson.

En av tre lovande spelare i laget som inbjudits till att studera på handbollsgymnasiet i Göteborg. De två övriga är målvakten Sanna Olsson och Johanna Arnberg.

- Vi har snackat om en fortsatt handbollssatsning. Vi har ett bra lag på gång, men blir det ingen satsning här hemma kanske vi drar till Göteborg istället, avslöjar Mikaela.

Handsken är kastad. Nu är det upp till handbollsansvariga att visa musklerna. Allt annat än en hård satsning på damhandboll i stan vore en skandal.

Finalen började i ett högt tempo. Det var Broängsskolan som började bäst och ryckte till sig en tidig tvåmålsledning. Hemmaspelarna verkade stressade av stundens allvar. Tur då att Johanna Arnberg tryckte in 1-2 efter fem minuter. Ett initiativ som löste hemmaspelarnas nervknutar.

- Jag var aldrig orolig, möjligtvis om vi legat under med fem mål, men när vi väl kom i gång var det lugnt, sa Maserskolans ledare, Magnus Lindström.

Så sant som det var sagt. Hemmaspelarna trummade sedan på matchen igenom. Ett starkt försvarsspel och snabba kontringar, av bland annat Madelene Wåhlström, ställde Broängsskolan fullständigt. I andra halvlek briljerade Maserskolans spelare även med flera fina spelkombinationer.

I ett jämnstarkt hemmalag plussar vi extra för nämnda Sanna Olsson, Johanna Arnberg, Mikaela Johansson och Madelene Wåhlström.

Resultat finaler

MASERSKOLAN-TRANSTENSKOLAN

29-12 (15-5)

Mål, Maser: Mikaela Johansson 10, Johanna Arnberg 5, Madelene Horne och Wilma Brask-Larsén 3, Sofie Tongring, Madelene Wåhlström och Linn Molander 2, Sabina Roos och Amanda Borgström 1.

MASER-BROÄNGSSKOLAN

22-12 (12-3)

Mål, Maser: Mikaela Johansson 5, Linn Molander och Madelene Wåhlström 4, Johanna Arnberg och Madelene Horne 3, Wilma Brask-Larsén, Sabina Roos och Josefin Dalan 1.

BROÄNGSSKOLAN-TRANSTEN

26-14 (15-5)

Mer läsning

Annons