Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tränar framtidens fotbollsmålvakter

/
  • Greppteknik. Det gäller att greppa bollen rätt och det är några av sakerna som IK Brages målvakt
  • Gurra gnuggar. Amanda Lindgren fläker sig efter en boll som

Annons

Varje dag till och med torsdag denna vecka gnuggar "Gurra" Andersson målvakter från Dalecarlia cup-lagen i burväktandets ädla konst. Och intresset för att delta i cupens målvaktsskola har varit stort.

- Verkligen. I fjol var det runt 20 deltagare, i år är det redan det dubbla och det kan bli fler för varje dag som går, pustar målvaktsskolerektor "Gurra" efter tisdagen lektionspass.

Lektionspassen är förlagda till Maservallen där man kör ett 90 minuter långt pass varje förmiddag. Framför allt fokuserar "Gurra" och de övriga ledarna i målvaktsskolan på att lära ut grundtekniken.

- Det finns inga genvägar till att bli en bra målvakt. Grundtekniken ska nötas in tills den sitter. Därefter kan man börja med mer avancerade övningar.

Sollentuna Dam F13-lag hade hela tre deltagare i målvaktsskolan och de var nöjda med vad det lärt sig.

- Målvaktsskolan är rolig och Gurra lär ut många bra saker. men det gäller att fortsätta träna dem också, skrattar Amanda Lindgren, Lisa Gudmundsson och Pernilla Håkansson.

Detta med målvaktsskolor är något som "Gurra" Andersson tror kommit för att stanna.

- Jag hoppas och tror det. Klart är i alla fall att de har en stor funktion att fylla då dagens målvaktsutbildningar har en del i övrigt att önska. Nivån på svenska målvakter behöver höjas och till nästa år ska jag försöka utveckla cupens målvaktsskola än mer, avslutar cupens egen målvaktsrektor.

Mer läsning

Annons