Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gigi Sahlstrand kåserar om fågelskådning i Borlänge

/
  • Gigi Sahlstrand kommer till Dalarna för att föreläsa om fåglar på onsdag den 22 februari.  Bilden är tagen i Peru i samband med inspelning av tv-programmet Börja skåda fågel som börjar på tisdag.
  • Nötkråka...
  • ... och talltita är två av fågelarterna som nu kan skådas vid Tunabygdens fågelklubbs matning vid Mossbodarna efter Länsanvägen väster om Borlänge.

Tunabygdens fågelklubb och Dalarnas ornitologiska förening ordnar tillsammans med Fornby folkhögskola och Studiefrämjandet en kväll om fåglar och fågelskådning på onsdag.
– Vi får hit Sveriges enda kvinnliga professionella fågelskådare, Gigi Sahlstrand, säger Lars-Erik Nilsson, ordförande i Tunabygdens fågelklubb.

Annons

Gigi Sahlstrand från Stockholm ska kåsera om fåglar och inspirera dalfolket till fågelskådning på Fornby folkhögskola.

Gigi blir tv-kändis i vår då SVT nystartar en ny serie kvällen före (21 februari). Programmet heter Det stora fågeläventyret och där är Gigi domare för ett antal kändisar som ska tävla i fågelskådning.

Arrangemanget på Fornby onsdagen den 22 februari börjar klockan 18:30 och är en traditionell kväll som Dalarnas fågelvänner anordnar varje vinter för allmänheten.

I år slår arrangörerna ett slag för själva fågelskådandet och vad det kan ge med temat Börja skåda fågel. Nybörjarcirklar i artbestämning för intresserade ska startas, bland annat i Borlänge, Säter, Gagnef och Ludvika. Gigi Sahlstrand är medförfattare till boken Börja skåda fågel som används i cirklarna.

Mer läsning

Annons