Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra systrar i samma kör

/
  • Tränar inför konsert. Gustafskören tränar inför onsdagens konsert med Tuna Brass.
  • Systrar. Siv, Gulli, Anita och Gerd är systrar och sjunger i samma kör.
  • Tagit paus. Siv, Gulli, Anita och Gerd har tagit en paus från sjungandet med Gustafskören.

Annons

Naglarby bystuga är fullsatt av människor. I salen till vänster när man kommer in genom dörren sitter ett 40-tal män och kvinnor med sångtexter i händerna. Framför kören sitter Maria Ähdel och spelar piano.

- En gång till från samma ställe, säger hon och alla börjar sjunga när de ska.

Den här kören liknar inte dem flesta andra körer. Det har inget med deras talanger att göra, för de är alla amatörer fastän de är duktiga. Det som skiljer den åt från andra är att bland dessa kvinnor och män finns fyra systrar. Det är systrarna Siv, Anita, Gerd och Gulli.

Siv har sjungit i kören i 26 år medan övriga systrar är inne på sitt första år. Anledningen till att alla hamnade i samma kör är lite av en dominoeffekt.

- Jag sjöng i en annan kör men den lade ner så då började jag i den här. När Gulli flyttade hit från Linköping i augusti så frågade jag henne om inte hon också skulle gå med och det gjorde hon. Då sa Anita, går ni med så går jag också med. Så på den vägen är det, säger Gerd.

Systrarna kommer från en musikalisk familj där både mamman och pappan var musikaliska. De har även två andra syskon, en syster och en bror, som också sjunger men som inte vill vara med i kören.

- Man kan ju inte tvinga alla att vara med, säger Anita.

När systrarna inte sjunger umgås de mycket tillsammans och tar en fika.

- Vi tar även hand om vår 95-åriga mamma. Det var hon som var med i tidningen för ett tag sedan när hon fyllde 95 år, säger Gerd.

Just nu håller de på att träna med kören inför nästa onsdag. Då ska Gustafskören tillsammans med Tuna Brass ha en konsert.

- Det kommer att svänga rejält kan vi lova, säger Anita.

Mer läsning

Annons