Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsgalan: Spelbolag tror att skyttedrottningen Tabitha Chawinga tar storslam

Spelbolaget Unibet slår fast: Kvarnsveden IK:s skyttedrottning Tabitha Chawinga vinner två priser på Fotbollsgalan på måndag.

Annons

Tabitha Chawinga är favorit till att vinna två priser vid Fotbollsgalan måndag den 20 november.

Med sina 26 gjorda mål i årets damallsvenska får givetvis Tabitha Chawinga till att började med priset som "Årets kvinnliga anfallare". Hos Unibet står KIK-anfallaren i rekordlåga 1.10.

Oddset är två tiondelar högre, 1.30, när det gäller den mest värdefulla spelare, men även i den kategorin finns det ingen som kan konkurrera med Tabitha Chawinga.

Beträffande Guldbollen tror Unibet att det står mellan tre spelare:

Emil Forsberg, 1.10, Andreas Granqvist, 3.25 och Zlatan Ibrahimovic, 6 gånger.

Kapten Granqvist har tornat upp sig som främste utmanare

"Emil Forsberg har stått för makalösa insatser i såväl Bundesliga som i landslaget så han är en given Guldbollsfavorit. Kapten Granqvist har tornat upp sig som främste utmanare vilket känns som fullt rimligt med tanke på 32-åringens fenomenala VM-kval. Skulle det gå vägen för den nye nationalklenoden är det första gången sedan 2003 som en försvarare får utmärkelsen", säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i ett pressmeddelande.

När det gäller den kvinnliga motsvarigheten, Diamantbollen, är någon av Hedvig Lindahl, 1.60, Nilla Fischer, 2.50 och Kosovare Asllani, 3.50, den troliga vinnaren.

"Viggy är en av världens bästa målvakter och således en solklar favorit till Diamantbollen. Nilla Fischer har också stått för en kanonsäsong och kan mycket väl bryta Lindahls dominans. Kosovare Asllani är förstås inte helt otänkbar som vinnare, hon har gjort det riktigt bra sedan hemkomsten till Linköping men får nog ändå ses som en joker", säger Henrik Holm.

För dig som PLUS-kund: Tabitha Chawinga lämnar Kvarnsveden för kinesiska ligan

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons