Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttade Borlängebussar vållar problem för äldre

/

Annons

Stationsgatans ombyggnad pågår fram till hösten. I slutet av oktober flyttar busstrafiken tillbaka.

En hel del personer drabbas av problem under de månader trafiken har flyttats till Maximtorget. Det menar en kvinna i 80-årsåldern som har skrivit till trafikutskottet och vädjar om en förändring där bussarna istället angör Ovanbroparkeringen,

Hon tycket att det är dumt att stänga Stationsgatan under årets mest attraktiva tid, då även många turister besöker Borlänge.

- Jag frågar mig om verkligen någon turist bestämmer sig för att flanera genom denna, i vanliga fall lugna, trevliga stad, när de möts av en uppriven huvudgata, där de måste kryssa för att över huvud taget ta sig fram till turistbyrån.

Kvinnan menar att gjort är gjort, men att busstrafiken kan lösas på ett humanare sätt, inte minst för de som har svårt att gå. Hon föreslår att en del av Ovanbroparkeringen stängs av så att bussarna kan stanna till där. Hon hoppas att trafikutskottet ska ta detta under övervägande - och handla snabbt.

Magnus Bäckmark, Borlänge Energi, att Ovanbroparkeringen är för liten för att fungera för busstrafiken, eller så skulle man behöva ta väldigt många parkeringsplatser i anspråk. Ombyggnaderna skulle också bli omfattande.

- Det blir lite svårt att lösa det på annat sätt.

Samtidigt konstaterar Bäckmark att "mjuka linjen" stannar mer centralt än vid Maxim, nämligen på Wallingatan. I slutet av oktober ska bussarna åter släppas in på Stationsgatan.

Mer läsning

Annons