Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera lediga jobb på KP

/
  • Öppnar för nya medarbetare. Stora Enso Kvarnsveden står redo att välkomna ett 20-tal nya medarbetare. Ansökningstiden för de nya jobben går ut på onsdag i nästa vecka. Intresset brukar vara stort, men man vet inte hur många ansökningar det till slut blir den här gången. Det brukar röra sig om tusentals. De flesta sökande lämnar sina handlingar i sista minuten. Häromdagen var antalet ansökningar uppe i cirka 300.
  • Hälfen kvinnor. Intresset brukar vara stort när Stora Enso anställer. Förra gången var det exempelvis tusentals personer som sökte de utannonserade operatörstjänsterna. Karin Svenske Nyberg är personalchef. Hon ser en tydlig förändring i rekryteringsunderlaget. Allt fler sökande är kvinnor.

Annons

Omkring 1 000 personer arbetar i dag i Kvarnsvedens pappersbruk. Med i genomsnitt 15 pensioneringar per år, projektanställda som lämnar företaget och vikariat som går ut så innebär det att företaget behöver anställa ett 40-tal personer varje år.

Nyanställningarna nu är med andra ord ingen utökning av personalstyrkan, utan mer rutin för fylla luckorna efter det bortfall som den naturliga omsättningen av personal innebär.

Senast personalstyrkan utökades var 2004. I samband med att företaget gick över till kontinuerlig drift, och införde ytterligare ett skiftlag i samband med igångkörningen av PM12, anställdes då ett 80-tal personer.

– Anställningarna den gången är en orsak till att vi i dag har en bra åldersstruktur i Kvarnsveden. Genomsnittsåldern på de nyanställda var mycket lägre än den ordinarie personalen, säger Karin Svenske Nyberg.

Intresset brukar vara stort när Stora Enso anställer. Förra gången var det exempelvis tusentals personer som sökte de utannonserade operatörstjänsterna.

– Det är en fördel att söka personal på bred front. Dels är det bra strategi att ligga steget före, dels ger det oss uppmärksamhet när vi söker folk till många tjänster samtidigt.

Mer läsning

Annons