Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera brister på smutsig pizzeria – "Risk för matförgiftning"

Skitiga redskap och golv, en bänk som lagats med smutsig silvertejp och ost som kontaminerats av köttsaft – det är bara några av de brister som upptäcktes vid en kontroll på en pizzera i Borlänge.

Annons

Det var i slutet av april som en pizzeria i centrala Borlänge fick besök av livsmedelsinspektörer från miljökontoret.

Under kontrollen, som var planerad, kunde man konstatera en rad olika brister – bland annat en hel del avvikelser rörande bristande rengöring av golvet, redskap, fönster och bänkar.

Till exempel var degblandaren och degknådaren inte ordentligt rengjorda och på flera ställen var golvet smutsigt och konstaminerat av matrester och utspilld dricka.

På ett fönster fanns svart tillväxt och i diskrummet hängde flera smutsiga kvastar som enligt uppgift används för att sopa utomhus.

En list på en beredningsbänk var lagad med smutsig och sliten silvertejp och ost i kylskåpet hade kontaminerats av köttsaft som runnit ner på den – något som enligt inspektören utgör en risk för matförgiftning.

En uppföljande kontroll av de mest akuta bristerna kommer att ske den 10 maj. För de övriga avvikelserna har miljökontoret begärt att en åtgärdsplan för när dessa kommer att åtgärdas lämnas in senast den 24 maj.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons