Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskarhedenvillans vd Gunnar Jönsson välkomnar besked om Högskolan Dalarna

Fiskarhedenvillan välkomnar beskedet om Högskolan Dalarnas framtid. Företaget hoppas utöka samarbetet med högskolan och byggingenjörsutbildningen. – Den största rädslan har varit att det ska bli ett avbrott, säger vd Gunnar Jönsson.

Annons

Se reprisen från vår livesändning i tisdagas:

Fiskarhedenvillans vd Gunnar Jönsson välkomnar beskedet om att regeringen griper in i högskolefrågan.

Att verksamhet även i framtiden ska bedrivas i Borlänge, det menar han är viktigt för företaget.

– Jag är jätteglad idag. Högskolan har producerat väldigt bra studenter och vi har haft bra tillgång till studenter även under terminerna, säger Gunnar Jönsson.

Gunnar Jönsson, Fiskarhedenvillan, är glad idag.

Om verksamheten flyttat till Falun, ett par mil bort, hade det enligt Gunnar Jönsson kunnat få konsekvenser för företaget.

– Det är inte så långt till Falun, men studenter har inte bil om de ska jobba några timmar extra. Den möjligheten hade försvunnit.

Fiskarhedenvillan har expanderat - och fortsätter att växa. Nya lokaler är på gång Ett stort bygge planeras i Vattenparken.

– Det största jag varit rädd för är att det blivit något avbrott, så att man fått vänta ett par år när högskolan organiserar sig. Det har varit den största rädslan.

Enligt Gunnar Jönsson har Fiskarhedenvillan ett bra samarbete med högskolan och han ser gärna att det utvecklas ännu mer i framtiden.

Det är framförallt med byggingenjörsutbildningen som kontakterna är täta.

– Det går att göra mer, det är en bra högskola som gör ett bra jobb. Vi vill gärna knyta ännu starkare band, säger Gunnar Jönsson.

Här kan du läsa mer om Borlänge.

Mer läsning