Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Film-tajm" i Borlänge: ett fyrverkeri av musik

Under lördagskvällen var det film-tajm i Hagaskolans aula i Borlänge. Det bjöds på ett fyrverkeri av högkvalitativ filmmusik, när två avancerade orkestrar förenades.

Annons

Omkring 70 av Borlänges duktigaste ungdomsmusiker strålade under lördagskvällen samman och bjöd för första gången någonsin på en gemensam, hejdundrande konsert. En diger skara publik hade dykt upp för att trollas bort i filmmusikens värld.

Magisk musik från kända filmer som Pirates of the Caribbean, Robin Hood och Batman ljöd genom Hagaskolans aula. Det bjöds även på avancerade medleyn från både Fantomen på operan och West side story.

Arrangören bakom evenemanget var Borlänge Musikskola, och de båda orkestrarna leddes av de duktiga dirigenterna Eva Unosson, Bengt-Åke Lindén och Thomas Haglund. Musiken som spelades var av hög kvalitet, ett tydligt tecken på att orkester-ungdomarna besitter en omfattande musikalisk skolning och många års erfarenhet.

Orkestrarna BUS och BSM är båda en del av Borlänge musikskola, som tack vare sin omfattande verksamhet lockar många ungdomar. Konserter hålls med jämna mellanrum och har sedan länge en viktig plats i Borlänges musikliv.

Mer läsning

Annons