Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra polisresurser till Bullermyren: "Vi kommer att finnas på plats"

För att reda ut varför flera bränder uppstått på kort tid i Bullermyren väljer polisen nu att öka sin närvaro på området.
– Vi kommer sätta in en extra kommendering, säger stationsbefäl Anders Telling.

Annons

Sju bränder har härjat i områdena kring Bullermyren, Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna inom loppet av fjorton dagar. De senaste i ledet ägde rum i Bullermyren under onsdagskvällen där två bränder startade inom loppet av tio minuter. Den ena i ett källarförråd och den andra i en trappuppgång.

LÄS MER: Hyresgästföreningen efterfrågar polisiär närvaro i Bullermyren: "10-åringar har knivhotats"

Efter onsdagens bränder har Tunabyggen meddelat att väktare kommer patrullera på Bullermyren för att stärka trygghetskänslorna hos de boende. Och Hyresgästföreningen har redan skickat in en ansökan om ett medborgarlöfte gällande en ökad polisiär närvaro på området. Något som nu bekräftas bli verklighet. Åtminstone för en dag.

– Vi kommer att sätta in en extra kommendering i Bullermyren imorgon, lördag. En patrull kommer att finnas på plats mellan klockan 9 och 17 och våra förhoppningar är att få in fler tips från allmänheten gällande bränderna, men också att öka tryggheten för de boende i området, säger Anders Telling, stationsbefäl vis polisen i Borlänge.

LÄS MER: Polisen efter de misstänkt anlagda bränderna: "Håll dörrarna låsta"

Och Telling fortsätter med att förklara bakgrunden till beslutet.

– Det känns extra viktigt för oss att vara på plats nu när det varit sju bränder på fjorton dagar i området, säger Telling och tillägger, någon måste ha sett någonting och jag hoppas att de personerna kommer fram och pratar med oss.

Mer läsning

Annons