Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En trollkarl kommer till staden

/
  • En udda trio. Tutta ihop en missunnsam muntergök till örn med en ensam hundvalp och en vresig trollkarl. Tillsätt musik, svartsjuka, vänskap och kärlek och sätt ner alltsammans på Folkets Parks stora scen. Igår eftermiddag bjöds det på föreställningen Mr Fix, Tarzan och Örjan Englund.  Foto: Johan Larsson
  • Lockade till skratt. 150 åskådare hade hittat till Folkets park, för att titta på Pettsongängets nya föreställning Mr Fix, Tarzan och Örjan Englund.  Foto: Johan Larsson
  • Yngst på teatern. Lille Neo Sahlin är på teater för första gången med mamma Linda. Blott 6,5 månader gammal är han och redan klok nog att knipa en plats på första parkett.  Foto: Johan Larsson
  • En charmig show. Tutta ihop en missunnsam muntergök till örn med en ensam hundvalp och en vresig trollkarl. Tillsätt musik, svartsjuka, vänskap och kärlek och sätt ner alltsammans på Folkets Parks stora scen. Igår eftermiddag bjöds det på föreställningen Mr Fix, Tarzan och Örjan Englund.  Foto: Johan Larsson

Annons

Solen sken på scentaket i Folkets park igår eftermiddag. En familj med en stor picknickkorg och fyra små barn promenerade upp mot scenen, där 150 stora och små redan satt bänkade i väntan på föreställning.

Bröderna Slut har jobbat som underhållare på heltid sedan 1990, och vem känner inte till Pettson och Findus? En dag tyckte de dock att det var dags för något nytt, och mysgubben Pettson förvandlades till den vresige trollkarlen Mr Fix. Med musik av Sven Hedman och regi av Billy Nilsson turnerar pjäsen i hela landet. Igår var det Borlänges tur.

Barnvagnarna var parkerade, spotlightsen på.

Fyraåriga Selma Backman kryper upp i mammas knä.

- Det är roligt att se på de som är på teatern och när de gör roliga saker, tycker Selma.

Det prasslar och smaskas i raderna. Nöjda barn har laddat upp med teatersnask och föreställningen kan börja.

Mr Fix är en gammal bitter trollkarl, som bor i en cirkusvagn i skogen med den skojfriske och beskäftige örnen Örnie Englund. - Jag blir så trött och sur på sådana som är trötta och sura hela tiden, klagar trollkarlen.

En dag hittar de en övergiven hundvalp i skogen, som har rymt från världens elakaste husse Ragnar Ragnarsson från Ragnarby. Valpen heter Tarzan och låtsas vilja vara ifred, men egentligen vill han inget hellre än att hitta ett kärleksfullt hem.

Detta gillas inte av Örnie, som blir som det enda barnet som plötsligt får ett syskon: Svartsjuk.

"Det är bara jag som tycker synd om mig, alla andra bara tänker på sig" sjunger den självömkande örnen när valpen flyttar in.

Mr Fix, Tarzan och Örnie Englund är en musikspäckad pjäs om att vilja bli omtyckt, om avundsjukan som ofta följer med en ny vänskap.

Sångerna är lätta att sjunga med i och när valpen börjar spela musik på en gräsklippare guppar små pigga huvuden upp och ner i publikhavet.

Som den barnteater det är slutar sagan givetvis lyckligt. Mr Fix lär Tarzan att trolla och publiken hjälper till att uttala trollformeln.

"I vår cirkusvagn har vi allt som vi kan önska, nu har vi lekt färdigt och vi har det så bra" sjunger de tre omaka men goda vännerna.

Mer läsning

Annons