Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter föräldrarnas protester: Rivningen och evakueringen av Mats Knuts förskola skjuts fram

I februari var det tänkt att rivningen av förskolan Mats Knuts lokaler skulle inledas, men nu har ansvariga politiker och tjänstemän beslutat att skjuta fram evakueringen av skolbarnen, så att de kan gå kvar i förskolan terminen ut.

Annons

I november informerades vårdnadshavare som har sina barn på förskolan om att den skulle rivas under tidig vår 2017. Att förskolan skulle läggas ned i mitten av terminen och att verksamheten fortsatt skulle bedrivas på Jaxtorgets förskola var någonting som fick många föräldrar att reagera.

– Det kom lite som en chock. Det finns inte några problem med byggnaden överhuvudtaget. Man blir förvånad över stressen som ligger bakom, sa Jonny Burfelt, som har en fyraårig dotter och treårig son gåendes på Mats Knuts förskola, då till tidningen.

Läs mer: Föräldrar upprörda över förskoleflytten: "Kom som en chock"

Mats Knuts förskola kommer inte rivas förrän till sommaren. Arkivbild.

Men nu har kommunen alltså ändrat sig. I ett pressmeddelande från Borlänge kommun framgår det att de reaktioner som beslutet väckte har gjort att man nu beslutat att utflyttningen av barnen till en annan förskola ska ske i anslutning till sommaren.

– Vi tyckte att önskemålet var rimligt och såg därför över tidplanen en gång till. Vi ser att rivningen kan skjutas fram, så att barnen inte behöver flytta innan sommaren, säger Mari Jonsson (S), ordförande i barn- och bildningsnämnden i pressmeddelandet.

Utflyttning och rivning av förskolan kommer alltså istället påbörjas i juni. Vårdnadshavare och personal på förskolan ska under dagen ha informerats om beslutet.

– Då slås ändå många av förskolorna samman inför sommaren, så flytten blir naturlig både för barnen och vårdnadshavarna, säger Ulrika Forsell, verksamhetschef.

Mer läsning

Annons