Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bränderna i Bullermyren - nu ska väktare patrullera på området

Efter gårdagens bränder i Bullermyren har ett beslut tagits om att väktare ska cirkulera på området. Dels för att trygga de som bor i området, men också för att försöka se till så att fler bränder inte inträffar.
– De kommer att röra sig på området både under dagtid och kvällstid, säger

Annons

Under onsdagskvällen ägde två bränder rum i Bullermyren. Den ena i ett trapphus och den andra i ett källarförråd. Och gårdagens bränder, som inte är de första som området drabbats av på kort tid, oroar fastighetsägaren Tunabyggen.

– Det är väldigt oroväckande. Vi förstår inte alls varför någon skulle vilja göra såhär. Det bor ju människor här och det kan gå väldigt illa, säger Mikael Örtlund, områdeschef för Bullermyren.

LÄS MER: Polisen: "Någon anlägger bränder i Borlänge"

På tisdagsförmiddagen höll Tunabyggen och Polisen ett möte tillsammans för att försöka skapa klarhet kring bränderna. Och att man ska lyckas reda ut vad som hänt, tycks inte vara helt omöjligt.

– Jag har aldrig sett polisen så här, det känns som att de är på tårna . Förhoppningsvis är de någonting på spåret, berättar Mikael efter att ha suttit på möte med poliserna under torsdagsförmiddagen.

LÄS MER: Brinnande lövhög i entrén till flerfamiljshus

För Tunabyggens del handlar det mycket om att man vill se till så att de som bor i fastigheterna känner sig trygga på området, något som försvåras i och med bränderna. Och Mikael menar att det är svårt att hitta sätt för att arbeta förebyggande och därmed undvika fler liknande händelser.

LÄS MER: Rökutveckling i källaren i flerfamiljshus

– Det är jättesvårt att skydda sig mot sådant här. Om en person vill göra någonting, så kommer den att göra det, säger Mikael.

En åtgärd som dock vidtas är att man nu väljer att låta väktare patrullera på området. Dels för att trygga de boende, men också för att kunna hålla mer koll på området.

– De kommer att röra sig på området både under dagtid och kvällstid, säger Mikael.

Gårdagens bränder rubriceras av polisen som misstänkta försök till grov mordbrand. Ingen person uppges dock ha skadats i samband med bränderna.

LÄS MER: Kraftig röklukt fick räddningstjänsten att bryta upp dörr

Mer läsning