Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers till Borlänge – med julturné

I samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen är Doug Seegers för närvarande ute på en julturné i Sverige. Och på torsdag gör han ett stopp i Borlänge – för att sprida julstämning och samla in pengar till gatubarn i Uganda.

Annons
Doug Seegers är sedan den 17 november ute på en månadslång julturné. Den 7 december besöker han Borlänge.

Doug Seegers upptäcktes av den svenska countryartisten Jill Johnson i tv-programmet "Jills veranda" för tre år sedan. Han blev snabbt omtyckt i Sverige och har sedan gjort en mängd spelningar runt om i landet.

För närvarande är han ute på en julturné med namnet Give it away Christmas tour som arrangeras i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

Läs även: "Sverige är fantastiskt" – Doug Seegers om sin kärlek till landet

Allt överskott från spelningarna, som genomförs över hela Sverige under en månads tid, går till organisationens arbete för barn som lever i utsatthet på gatan i Uganda. En plats som Seegers själv besökt för att se hur arbetet faktiskt går till.

– Den utsatthet som barnen i Uganda berättade för mig om, den känner jag igen. Den berättelse jag delade med dem var hur jag tvingades växa upp utan min pappa och hur det påverkat mig. De omständigheterna finns överallt men det går att komma igen. Det finns en andra chans, säger Seegers själv i ett pressmeddelande och hänvisar till den tid då han själv bodde på gatan.

Läs också: Se och hör skolbarnens egen lovsång för Doug Seegers

I samband med julturnén släpper han även sin självbiografi med namnet "Going down to the river".

Nu på torsdag, den 7 december, gör Doug Seegers ett turnéstopp på Forum i Kvarnsveden, Borlänge. Spelningen startar klockan 19.00. Turnén avslutas sedan den 17 december i Smålandsstenar.

Mer läsning

Annons