Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för våldsamt motstånd och att ha slagit ordningsvakt under Peace & Love

En 29-årig man döms till villkorlig dom och dagsböter för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i samband med Peace & Love den 10 juli 2016.

Annons
En 29-årig man döms för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Händelsen inträffade på Peace & Love 2016 i Borlänge.

Den tilltalade angrep en ordningsvakt under festivalen sedan den senare samtalat med mannen angående misstanke om narkotikabrott.

Mannen satte sig också till motvärn när två ordningsvakter i deras myndighetsutövning skulle omhänderta honom.

I samband med tingsförhandlingarna medgav mannen vissa delar av händelseförloppet, att han gjorde motstånd, men han försvarade sig med att han inte förstod att det var ordningsvakter.

Minnesbilderna i övrigt vaga. Tingsrätten utesluter inte att förväxling med andra funktionärer på festivalområdet kan ha gjorts.

Den angripne ordningsvakten har redogjort så detaljrikt som möjligt efter att så pass lång tid har gått och han utger ett mycket trovärdigt intryck menar tingsrätten.

Eftersom mannen tidigare är ostraffad kom påföljden att stanna vid villkorlig dom och dagsböter, 40 stycken á 330 kronor, totalt 13 200 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons