Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka på E16 – personbil körde av vägen och in i viltstängsel

En trafikolycka inträffade på E16 norr om Borlänge på påskaftonskvällen. Två personer var inblandade i olyckan, och båda fick föras till sjukhus med ambulans.
Senare under kvällen avled den kvinnliga föraren.
Polisen har underrättat de anhöriga.

Annons
Bild: Rickard Sjödin

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm klockan 20 på påskaftonen. En personbil med två personer i hade kört av på väg från Borlänge till Falun på E16 i höjd med Ornäs. Bilen hade gått igenom ett vajerräcke och in i ett viltstängsel.

Räddningstjänst, tre ambulanser samt polis kallades till platsen.

– Bilen stod på sidan av vägen men hur olyckan har gått till är oklart. Två personer är förda till sjukhus, med för mig okända skador, säger Magnus Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten Dala-Mitt.

Enligt polisen hade passageraren lindrigare skador, med läget var mer kritiskt för föraren.

– Men jag har bara initiala uppgifter, den som körde bilen var en kvinna och ska ha suttit fastklämd så räddningstjänsten fick skära loss henne. Jag vet heller inte vad som är orsaken till olyckan, säger Jan Matérne vid polisen.

Senare på kvällen avled kvinnan av skadorna och under natten underrättades hennes anhöriga.

Under räddningsarbetet var vägen avstängd i en knapp timme i norrgående körfält och det var därefter begränsad framkomlighet fram till 21.30-tiden, uppger Trafikverket.

Bilen fick stora skador och fick bärgas från platsen. Polisen har även tagit bilen i beslag för att genomgå en teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons