Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är dags att konflikten får ett slut"

Annons

Bråk mellan den anställda och chefen på en arbetsplats i Borlänge har resulterat i att den anställda polisanmält arbetsgivaren för hets mot folkgrupp alternativt misshandel och förolämpning. Arbetsgivaren å sin sida känner sig trakasserad.

Den anställdas fackförbund Handels hade, enligt kvinnan och hennes juridiska ombud, varit inkopplat på ärendet men beslutat sig för att inte behandla det. Men det är fel, enligt Handels ombudsman i Borlänge:

- Vi träffade arbetsgivaren en fredag och började några inledande resonemang, men sedan på måndagen ville medlemmen inte ha vår hjälp utan frånsade sig skriftligen det. Hon ville själv försöka med sitt juridiska ombud, säger Daniel Andersson.

Handels ombudsman säger att det är ganska vanligt med den här typen av konflikter på arbetsplatser.

- I de flesta fall brukar det lösa sig ganska smidigt med att arbetsgivaren och arbetstagaren går skilda vägar, men det har inte gått i det här fallet.

Arbetstagaren tog i går kontakt med Handels igen.

- Vi handlägger inte ärendet längre, men hon vädjade att jag skulle ta kontakt med arbetsgivaren igen och det kommer jag att göra. Det är dags att få en lösning, så att båda parter kan gå vidare, säger Daniel Andersson.

Mer läsning

Annons