Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De svarar på allt mellan himmel och jord

/

Annons

- Vi får många frågor, bland annat var Aqua Nova ligger. Många frågar även "Vad ska vi göra i dag?", berättar turistinformatör Maria Carlstrand.

Hon förklarar att när någon vill ha evenemangstips så försöker personalen att först och främst ta reda på vad personen/personerna i fråga är intresserade av.

- Jag brukar rekommendera Torsångs café för det är så fint i sig, jag älskar att vara där. De som gillar museum kan man ju tipsa om Framtidsmuseet och barnfamiljer om Aqua Nova.

Vår och höst får hon och hennes kollegor många förfrågningar angående biljetter. Och när det är något stort uppträdande, som till exempel Per Gessle, säljer de förstås en hel del biljetter på sommaren också. Många borlängebor undrar när ombyggnationen av Stationsgatan blir klar och turistinformatörerna har näst intill blivit experter på att hantera folks missnöjen gällande vägarbeten. Men även att hålla reda på olika bussar, var de stannar, när de kommer och så vidare.

- Det är allt ifrån svenska husvagnsturister till backpackers från Frankrike som ställer frågor, berättar Maria Carlstrand.

Vilken är den mest udda frågan du har fått?

- Oj oj oj... jag får många konstiga frågor. En kvinna frågade om någon arena i Barcelona. Andra vill köpa flygbiljetter. Folk tror att vi vet allt...

Mer läsning

Annons