Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelade och sjöng inför 4000 scouter

/
  • Vinnare i Melodifestival. Borlänges pingstkyrkas scouter var i förra veckan på ett stort internationellt läger i Lillehammer, där de kammade hem segern i lägrets musiktävling. På bilden sjunger Terese Eriksson och Marie Svelander inför 4000 scouter från hela Europa. Mycket skoj hittades på under lägerveckan. Till exempel ett drama med budskap, som på grund av språksvårigheterna ersatte den traditionella predikan.  Foto: Privat 
  • Talangfulla scouter. Frida Danielsson, Marie Svelander, Terese Eriksson, Sakarias Rehnström, William Åberg och Anton Åberg är gänget som vann Eurocamps melodifestival, med både gitarr, bas, trummor, piano och sång. Fattas på bilden gör en av sångfåglarna, Sanna Svensson.  Foto: Johan Larsson

Annons

I lördags kom det glada gänget hem, från lägerveckan Eurocamp i Norge. De hade inte bara glada minnen och nya upplevelser i bagaget, utan även en stor, pampig seger.

- Vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger Marie Svelander.

Pingströrelsens scouter heter Royal Rangers, och var fjärde sommar anordnas ett stort, internationellt läger där patruller från hela Europa träffas under en vecka.

Årets läger var i Lillehammer, och patruller från 21 olika länder byggde upp ett läger, deltog i workshops och sjöng lovsånger.

- Vi hade det största och högsta bygget, försäkrar Sakarias Rehnström.

När tyska, svenska, spanska, isländska och makedonska ungdomar träffas gäller det att kunna kommunicera på engelska.

- Jag blev så van vid att prata engelska med de jag inte känner att jag blev förvånad när jag kom hem och en tjej i Borlänge pratade svenska med mig, berättar William Åberg och skrattar.

Under veckan pågick även en musikfestival med egenskrivna låtar, där varje land fick anmäla högst två bidrag. Något som passade sju av de 26 ungdomarna i Borlängepatrullen perfekt.

- Vi gjorde lite musik och tjejerna fick skriva texten, säger William, som spelar gitarr i kyrkobandet även i vanliga fall.

- Det var lite bråttom att skicka in demon, så vi gjorde låten på bara fyra dagar, berättar Terese Eriksson med ett stort leende.

Och de har all anledning att vara glada.

Deras låt, "Creation" (skapelsen), fångade nämligen juryns tycke, så till den milda grad att de slog alla de 17 andra bidragen.

På den sista samlingen fick Borlängebandet, som är mellan 12 och 16 år, uppträda inför 4000 personer.

Får vi höra?

- (tystnad)

Efter nervösa skratt sjunger de ändå refrängen, och överröstar varenda fågel i hela Liljekvistska parken. Och att rätt låt vann, det kan tidningens reporter skriva under på utan att blinka.

Mer läsning

Annons