Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De håller Borlänge rent

/
  • Håller rent. Samuel Björkering och övriga i patrullen gör en miljöinsats i Borlänge.

Annons

Arbetsmarknadsenhetens städpatrull består av nio personer. De städar på badplatser, naturområden, i Mellsta och på många andra ställen runt om i kommunen.

Där de gått fram ser det betydligt bättre ut efteråt än innan. De får ihop säckvis med skräp. Varje dag. Att en del Borlängebor och andra inte håller rent efter sig är uppenbart. Och om det väl börjat bli skräpigt, är det lätt hänt att det kastas mer skräp.

- Gänget åker runt och ser till att det är snyggt, säger Folke Andersson.

Det är en ny verksamhet för arbetsmarknadsenheten, och i denna ingår även några sommarjobbare. Patrullen har varit igång i en månad och förflyttar sig med hjälp av en minibuss. Hosin Ibrahim, Azad Remazan, Reijo Westman, Vellamo Möttönen, Samuel Björkering och de andra har en hel del att göra.

- Vi ska även ut på öarna i Ösjön och Runn, berättar Folke Andersson.

Om någon anmäler nedskräpning till miljökontoret, rycker patrullen ut. De går över område för område, men gör även mer akuta insatser. Dåligt väder är inget hinder. Patrullen är ute i ur och skur.

Och deras insatser uppskattas. Försteman Reijo Westman berättar om många positiva kommentarer. Han gillar jobbet. Det är fritt, och man får vara ute.

- Folk blir glada när vi kommer.

Mer läsning

Annons