Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna mot rasism planerar manifestation

Organisationen Dalarna mot rasism är upprörd över rektor för Högskolan Dalarna, Marita Hilliges, uttalande om att studenter inte ska behöva bo på Tjärna Ängar i Borlänge. Dalarna mot rasism anser att man på så vis svartmålar området.

Annons

– Vi håller på att skriva en text där vi specificerar hur vi ser på uttalandet, säger Angelica Andersson från Dalarna mot rasism.

Under onsdagen planerar Dalarna mot rasism tillsammans med Borlänge Multikulturella förening en skrivelse till rektorn för att visa att man inte håller med om hennes bild av Tjärna Ängar.

– Vi håller på att skriva en text där vi specificerar hur vi ser på uttalandet, säger Angelica Andersson från Dalarna mot rasism.

Läs mer: Rektorn: "Inga studenter ska bo i Tjärna ängar". Högskolan Dalarna kräver att Borlänge kommun har anständigt boende för studenterna.

Under torsdagen ska de två föreningarna träffas på nytt för att diskutera situationen tillsammans med studenter i Borlänge.

Så här skriver de på sin Facebook-sida.

"När rektorn på högskolan går ut och säger att "Inga studenter ska bo på Tjärna Ängar" bidrar det till en demonisering. Det är dessutom många studenter som VILL bo i området och på Locus. Vi har fått nog av svartmålningen. Uttalanden som det från rektorn är en tydlig bricka i det politiska spelet för samlokalisering. Vi ses tillsammans med studenter från området för att visa att vi inte håller med om den bild som rektorn och andra ger. Vi ses i trädgården bakom Locus. På plats kommer vi diskutera rektorns uttalande och tillsammans skriva ett svar".

Läs mer: DT har träffat studenter i Borlänge: "Det är dåligt att det inte blev någon flytt till Falun"

Mer läsning